Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи днес в зала „Филхармония“ голямата награда на Община Разград на училищен вестник „Ваз Буки Веди” на СУ „Иван Вазов” – гр. Плевен, който бе отличен в VII Национален ученически журналистически конкурс на името на Григор Попов, организиран от ЦПЛР –ЦУТНТ, с директор Цветанка Русева, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Още два плакета с лика на Григор Попов отидоха при Мария Стоянова Стоянова – 12 кл., СУ „Никола Вапцаров“, гр. Хаджидимово  и  за цялостно представяне – екип от СУ „Н. Вапцаров“ – Хаджимово, с ръководител Заприна Глушкова.

Д -р Василев поздрави участниците и подчерта, че се радва, че конкурсът придобива  все по-голям интерес и участниците в него стават повече с всяка изминала година. Той сподели, че поводът е хубав и тук бъдещите литератори и журналисти на България  могат да премерят своите качества.

Преди церемонията по награждаване млади таланти с ръководител Веселина Йотова при ЦПЛР-ЦУТНТ изнесоха поетичен спектакъл „Дълбок поклон, отец Паисий“, изпълнения имаше и на възпитаници на Свилена Дечева от ЦПЛР-ЦРД.

В залата бяха още Красимира Кирчева-началник отдел „Образование“ в Община Разград, Ивелина Николова от РУО Разград, Юлиян Данаилов –управител на ОИЦ Разград, Божидарка Златарева – краевед, родственици на Григор Попов, членовете на журито, участници и техните ръководители, представители на културни и образователни институции и др.