На Игнажден гост на Коледния празник на потребителите на Домашен социален патронаж бе д-р Валентин Василев – кмет на Община Разград, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Той поднесе своя подарък и поздрав към участниците:
„Трябва да благодарим на хората от персонала в тази социална услуга, защото те са ангажирани с нещо много хубаво. Зад топлия обяд, който получават тук, всеки един потребител стои един огромен труд.
Очакваме в началото на новата година да приключи проектът, но да подпишем отново договор, за да продължи тази социална услуга, която помага на толкова много хора“, каза в приветствието си д-р Василев.
Той пожела дълъг живот и здраве и да посрещнем силни Новата година, като обеща Община Разград да продължи да развива социалните си услуги в полза на гражданите.
Водосвет за здраве отслужи отец Дмитрий. Директорът на Домашен социален патронаж Янка Георгиева благодари за подкрепата на Община Разград за това, че с тяхна помощ се подпомагат над 700 лица, които ползват услуги на Домашен патронаж, „топъл обяд“ по две програми и грижи и интегрирани социални услуги чрез центъра към Домашен социален патронаж за почасово предоставяне на услуги за социално включване по ОП „Развитие на човешките ресурси“. „Благодарим най-вече за доверието, което общината ни гласува“, каза още Георгиева.
Поздрав поднесоха деца от Музикална школа „Илия Бърнев“, III г клас на ОУ „В. Левски“ и група за модерен балет „Фея денс“. Осигурена бе почерпка за всички потребители, дарена от разградски фирми и частни лица.