След блестящото представяне на отборите до 13 години, където Вълците станаха вицешампиони на България и в двете направления, както и след осмото място при девойките до 16 години, за своето място в топ 8 на отборите в България ще се борят и 14-годишните.

“Очакват ни много здрави мачове с утвърдени школи. Нашите отбори натрупаха много ценен опит в последните турнири и знаем, че ако проявим смелост и решителност, можем да изненадаме всеки отбор, въпреки че на години, а и физически нашите състезатели в по-голяма степен отстъпват на опонентите. В този смисъл поздравяваме всички наши състезатели за постижението да попаднат сред най-добрите в края на сезона. Това, само по себе си, е успех за нашия клуб, затова влизаме в турнирите освободени от напрежение и готови отново да зарадваме разградската публика с красиви отигравания, грамотен баскетбол и достойно представяне!”, споделят от клуба. “Благодарим на “Амета с тяхната марка “Лудогорско пиле”, които ни подкрепят от самото начало, за да стигнем до тук. Благодарим и на всички родители, които подкрепят децата си да бъдат постоянни и да тренират интензивно. Благодарим на всички приятели и дарители, част от баскетболната общност в града, които подпомагат безвъзмездно спорта и развитието на децата!

Домакин на надпреварата при момчетата ще е Перник, като мачовете ще се играят в зала „Борис Гюдеров“ в периода 1-5 юли. Разградският тим попадна в по-трудната група Б с отборите на домакина и носител на купата на България в тази възраст – Миньор 2015 Перник, една от най-добрите софийски школи с традиции – БУБА Баскетбол и Делфин Бургас. В група А ще се борят ЦСКА, Доростол, Черно море Тича и Спартак Плевен. Първият мач на Вълците е с БУБА Баскетбол на 1 юли (събота) в 17:00 ч. и ще бъде излъчен на живо в канала на Българска федерация по баскетбол в YouTube. На 2 юли Вълци-Разград се срещат с домакините Миньор от 18:00 ч. На 3 юли в 16:00 ч. е мачът с Делфин Бургас.

Почти паралелно – на 4 юли започва финалният турнир за момичетата до 14 години в Стара Загора, който също ще бъде предаван на живо в YouTube. Първият мач на Вълците е именно срещу домакините и носителите на купата на България в тази възраст от преди няколко дни – Берое. Двата отбора ще се срещнат в зала Общинска от 19:00 ч. във вторник, 4 юли. В група Б са още отборите на Левски София, с които разградският тим ще играе на 5 юли в 16:00 ч., и Рилски спортист. Мачът с отбора от Самоков е с начален час 16:00 ч. на 6 юли. В другата група се срещат отборите на Дунав Русе 2016, Пирин Гоце Делчев, Четно море Одесос и Локомотив София.