В Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” ръководителят на Клуб „TERRA VIVA” към ППМГ „Акад. Никола Обрешков” Веселин Керемедчиев откри в четвъртък второто издание на географска конференция, съобщи Валентина Колева от културно-просветната институция. Той подчерта, че поредността говори за тенденция, която в следващите издания ще се превърне за традиция. Керемедчиев запозна присъстващите с доклад по интересна тема, свързана с промените в климата в България.
В рамките на конференцията, участниците в нея от клуб „TERRA VIVA” по проекта „Твоят час” представиха на аудиторията своите разработки по темата „Държавите – джуджета”. 6-те доклада, подкрепени с визуализация, поставиха характерен и любопитен акцент на страните Малта, Монако, Сан Марино, Палау, Ниуе, Андора. Интересният педагогически подход на Керемдчиев за пореден път създаде емоция в научните разработки и допринесе за благоприятното протичане на форума.
Радослав Стоев в резюме запозна своите съученици с разбаботката си на тема „Развитие на карста и карстови форми на релефа в област Разград”.
По време на географската конференция бе представен доразработващия се проект „Геохронологична таблица”, която ще бъде използвана в обучението по география, посочи Веселин Керемедчиев. Преподавателят представи и новоизлязлата преди няколко месеца книга за Разград и област Лудогорие от тандема- проф. д-р Васил Дойков и неговия внук Мартин Дойков. Той подчерта, че тази книга е важен момент в историческия географски анализ и я препоръча на аудиторията. Книгата е ценна както в информационно отношение, така и с наличните фотоси от съвремието и с интересни архивни кадри.
Керемедчиев удостои с грамоти участниците в тазгодишното издание на конференцията с благодарност. Не скри, че е удовлетворен от старанието и положения труд през годината. Той награди и най-успешните си ученици, носители на славата за Разград в това направление. Ценни книги с послания персонални получиха Радослав Стоев, Николай Миленов и Мартин Костов.
Идеята на Керемедчиев е свързана със създаването на географско общество в елитната гимназия. Създаденият през 2014 г. клуб „TERRA VIVA” дава възможности на младите хора да се развиват и да бъдат обучавани професионално и на ниво.