Дневният център за възрастни хора с увреждания „Подай ръка“ отбеляза своя пети рожден ден вчера, съобщиха от пресцентъра на местната управа. На тържеството гост бе ресорният зам.-кмет Ердинч Хасанов, който поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Разград д-р Валентин Василев.
„Тази социална институция се наложи като място, в което хора със специални нужди намират необходимата подкрепа и грижа през деня – те творят, пеят, танцуват, рисуват, изработват красиви неща. И всичко това споделят с общността, правят живота на другите колоритен и различен. По този начин потребителите не се чувстват изолирани, а се приобщават и животът им е по-пълноценен, по-смислен, споделен“, се казва в приветствието.
Поздравителен адрес изпрати и областният управител Манол Кившанов, а председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова подари торта за празника.
Поздравления с танц отправиха деца от ДГ „Шестте ястребинчета“, актьори и певци от различни формации в града, гости бяха шефове на социални институции в Разград. Програма поднесоха и потребителите на ДЦВХУ „Подай ръка“.