Удължава се срокът за участие във фотоконкурса на тема  „Разград – уловени мигове“, съобщиха от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество.

Фотонадпреварата е по повод Деня на Разград  – 28 януари. Право на участие имат ученици от първи до дванадесети клас. Класирането на творбите е в три възрастови групи: 1 – 4 клас, 5 – 8 клас, 9 – 12 клас.

Младите любители на фотографията трябва да изпратят свои авторски снимки, които отговарят на зададената тема и имат заглавие. Те не трябва да са публикувани в интернет и да са участвали в други конкурси. Авторите могат да пратят неограничен брой снимки на хартиен носител – формат А4 или на email: cutnt_rz@mail.bg.

Допускат се допълнителни обработки на яркост и контраст на снимките, но не и фотоколажи и фотографии, съдържащи надписи и дати.

Творбите на хартиен носител се приемат в сградата на ЦПЛР – ЦУТНТ, която се намира на улица „Трапезица“ № 1, а на магнитен носител на email: cutnt_rz@mail.bg.
Всяка творба трябва да е придружена с трите имена на участника, клас и възраст, училище и ръководител, точен адрес и телефон. Крайният срок за приемане на фотографиите е 17 януари, вторник.

Снимките ще бъдат оценени от компетентно жури, а наградените ученици ще бъдат уведомени лично за резултатите. Най-добрите творби ще бъдат подредени в изложба, посветена на Деня на Разград, която ще бъде открита от 10.30 часа във фоайето на 11 етаж на сградата на общината.