Срокът за участие в деветото издание на ученическия журналистически конкурс „Григор Попов“ се удължава, а церемонията по награждаването ще се проведе в края на учебната година – на 11 юни.

Националният ученически журналистически конкурс „Григор Попов” се организира от ЦПЛР Център за ученическо техническо и научно творчество-Разград със съдействието на Община Разград, РУО-Разград, Националния дворец на децата и Министерството на образованието. Конкурсът носи името на бележития разградски журналист Григор Попов – редактор на в. „Разградско слово” в периода 1922 – 1944 г. Основната тема на творческата надпревара е „Светът под лупа”(теми по избор).

Сред целите на конкурса са: да се популяризира личността на Григор Попов; както и да се провокират участниците да наблюдават света около себе си, да пишат по всички теми и проблеми, които ги вълнуват, излагайки личностна позиция, повишаване интереса на учениците към творческа, изследователска, събирателска и краеведческа дейност; популяризиране на добрите новини, възпитаване в социална и гражданска ангажираност, отстояване на  позиция,  универсалните човешки ценности: доброта, човечност, милосърдие, съпричастност.

В творческата надпревара могат да участват ученици от цялата страна от II до XII клас в три възрастови групи:  II-ІV клас, V–VIII клас и IX – XII клас. Конкурсът е в 3 раздела: публицистични материали за вестник, ученически вестници и радиожурналистика, като всеки от разделите има подраздели съобразно журналистическите жанрове.

Срокът за предаване на творбите беше 20 февруари 2021 г., но се удължава до 11 май 2021 г., а церемонията по награждаването е насрочена за 11 юни.

Пълният регламент на конкурса е публикуван на сайта на Община Разград. 

Материалите се изпращат на електронна поща: gr.popov@abv.bg, телефони за контакт: 0889002365, 0878 684381, 084/ 662 716.