До 17,00 ч. в петък, 30 юни, се удължава временната забрана за движение по ул. „Велес“ в Разград в участъка ѝ от ул. „Странджа“ до ул. „Дъбрава“.

Временната организация за безопасност на движението се въвежда във връзка с извършване на строително монтажни работи по проекта „Реконструкция на улични водопроводи и сградни отклонения в югозападната част на град Разград“. Временната организация се налага поради необходимостта от осигуряване на живота, здравето и имуществото на гражданите и след подаване на заявление в Община Разград от фирмата, която извършва подмяна на водопроводите в т.нар. Доброшка махала – ДЗЗД“СКС-06“.

Припомняме, че участъкът  бе затворен на 9 май, когато започнаха ремонтните работи в този участък. Проектът за подмяна на водопроводите в част от т.нар. Доброшка махала в Разград стартира през февруари, финансирането е осигурено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, отпуснатите на Община Разград 2 652 569 лв. са 50% от необходимите средства за целия проект. Трасето по проекта е 12 км. водопроводи заедно с още около 10 км. сградни отклонения за близо 500 адреса. Интервенцията включва 7 улици: Лозенград“, „Руен“, „Бабуна“, „Люлебургас“, „Мелник“ – между „Люлебургас“ и „Странджа“, „Странджа“ – между „Люлебургас“ и „Лозенград“ и „Скопие“ .