В петък в уютната обстановка на отдел „Изкуство“ в РБ „Проф. Боян Пенев“ доц. д-р Калин Михайлов представи последната си стихосбирка „Нужен“, както и стихове от предишни свои книги.

Началото на поетичната вечер започна с изпълнения на пиано, а след това поетите Пламен Панчев, Мариета Илиева и актрисата Цвета Радушева представиха творчеството и поетичните достойнства на госта.

Калин Михайлов е преподавател по западноевропейска литература в СУ „Св.Климент Охридски” и един от най-добрите есеисти и културолози в областта на българското християнство, разбирано и тълкувано като ортодоксална основа на общоевропейската цивилизованост и духовност.

Книгата „Нужен” е образец на одухотворена мисловност, това е поезия, носеща ценности като християнско всеопрощение, доброта и човечност, истинска и много човешка.

Калин Михайлов е роден през 1966 г. в София. Автор е на книгите „Стихотворения“ (1991), „Тихи трипове“ (1998), „Мориак и Бернанос: два романни свята между насилието и любовта“ (2006), „Пролята за теб. Стихотворения и фрагменти“ (2007), „Християнство и идентичност“ (2007), „Християнската литература – между вписването и отграничаването“ (2013), както и на множество статии в литературната и нелитературна периодика. Голяма част от есеистичното му творчество излиза в сп. „Християнство и Култура“. Съставител на антологията „Небе за земята. Българска християнска лирика“ (София: Омофор, 2016).