За поредна година Домашният социален патронаж в нашия град организира Коледно тържество за своите потребители. Над 50 души в широк възрастов диапазон се събраха в трапезарията на патронажа. Към тях се присъединиха и потребители на Социалната трапезария, предлагаща топъл обяд на социално слаби.
В празничната програма с разнообразни изпълнения се включиха малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип, младежи от Дневния център за възрастни с увреждания, музиканти към НЧ „Напредък 1901”, възпитаничката на ЦДГ „Зорница” и на МШ „Илия Бърнев“ Тея Георгиева и ТФ „Фея денс” с ръководители Десислава Мазнева и Октай Осман. В края на тържеството със свои изяви се представиха и потребители на Социалния патронаж и на трапезарията.
Специалните гости на тържеството – председателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова и зам.областният управител Виолета Тодорова подсладиха празника на всички с шоколадови бонбони и торта. Сред гостите бяха още зам.-кметът Ердинч Хасанов, представители на отдел „Социални дейности” в община Разград, на областна администрация и колеги от други социални институти.
Благодарение на щедрите дарители – Теодоро Бабаров, фирма „Лазаров”, ВИК „Правда”, Гюнайдън Черкез, Братя Великови – Търговище и частни лица, присъстващите потребители на двете социални услуги получиха богата почерпка.

Директорът на ДСП Янка Георгиева коментира, че идеята им е била точно такава – да внесат уют и топлина в душата на всеки, да направят тези възрастни и бедни хора съпричастни и да почувстват наистина магията на Коледа. Самите присъстващи признаха, че отдавна са имали нужда и са жадували за такова едно мероприятие.
Е и какво е Коледно-новогодишен празник без сурвакари? Такива разбира се не липсваха, а за здраве и берекет първите сурвакани бяха представителите на местната власт в града ни.