На 14 септември огнеборците празнуват своя професионален празник и по този повод Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”  обявява „Седмица на пожарната безопасност“ от 10 до 16 септември наситена с различни прояви.

По график в противопожарните служби в общините на Лудогорието  ще има Дни на отворените врати за гражданите с отворени телефонни линии, както и срещи на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” и беседи с деца.

Огнеборците ще направят демонстрации в  ДГ ”Шестте ястребинчета” в Разград – на 12 септември; както и в ДГ ”Славейче” в Цар Калоян и в ОДЗ „Веселие”- Лозница – на 13 септември.

На 13 септември от 10.00 часа пред Художествената галерия „Проф. Илия Петров” ще бъдат наградени победителите в тазгодишния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. След това ще има демонстрационните учения и занятия за гасене на пожари и извършване на аварийно-спасителни дейности.

Отново на 13 септември от 11.30 до 12.00 часа пожарникарите ще отдадат почит на мл.серж. Стефан Петров, загинал при изпълнение на служебния си дълг,  пред паметната му плоча в село Каменово.