Поради извънредното положение в страната и въведените мерки за превенция от заразяване с COVID – 19, Областният информационен център обмисля отлагането на традиционно провежданите в периода около и навръх 9 май „Дни на Европа в Разград”. Събитието през тази година ще се състои вероятно през есента и ще бъде организирано за девети пореден път от екипа на ОИЦ и Община Разград.
Организаторите предвиждат в програмата на Дните на Европа да бъде включена традиционната велосипедна обиколка на обекти, реновирани с европейски средства. Тя се провежда в партньорство с Велоклуб „Пегас”, Спортен клуб по колоездене „Спринт”, „Разградска велогрупа”, Клуб „Зелена стъпка” и Аматьорски отбор „Раздвижи се”. Ще се състоят също конкурси, културно-образователни и спортни игри.
Събитията са насочени към широката общественост и популяризират приноса на еврофондовете за развитието на Лудогорието. През годините в тях участваха деца и младежи от Центъра за ученическо техническо и научно творчество – Разград, Арт Студио „Дъга”, центрове за работа с деца и младежи, спортни клубове, хиляди ученици, граждани и гости на Разград и областта.
Всеки участник получава тениска или шапка, а призьорите – награди и други информационни и рекламни материали на ОИЦ – Разград.