Днес стартираха състезанията по тенис на маса 5-7 клас от „Ученически игри” в спортната зала на ОУ “Васил Левски“-Разград. Надпреварите продължават до неделя, когато за 10,30 ч. е насрочено награждаването. В турнира участват отбори момичета от: Две могили, Варна, Свищов, Бургас, Чепеларе, Роман, Златица, Ардино, София и Разград, при момчетата тимовете са от: Търговище, Ардино, Варна, Перник, Горна Оряховица, Сливен, Роман, Панагюрище, София и Разград. Представители на област Разград и при момичетата и при момчетата са от ОУ “Д-р Петър Берон“ – с. Осенец.
Организатори на надпреварата са: Министерството на образованието, Министерството на младежта и спорта, Българска асоциация „Спорт за учащи“, Регионално управление на образованието-Разград, Областен клуб „Спорт в училище“-Разград, СКТМ “Лудогорец“-Разград и община Разград.
На официалното откриване на турнира присъстваха: заместник областният управител Евгени Драганов, началникът на РУО-Разград Атанас Дончев, началникът на отдел „Образование“ в община Разград Елка Драмалиева, председателят на Областния клуб „Спорт за учащи“ Милена Стоянова, председателя на СКТМ “Лудогорец“ Мартин Нешев. Главен ръководител на състезанието е Цветан Танев, главен съдия – Симеон Тодоров, а главен секретар – Мартина Терзиева.
В приветствието си към участниците в турнира заместник областният управител Евгени Драганов пожела на младите състезатели да станат достойни представители на България на европейски, световни и олимпийски състезания.
Част от церемонията по откриването на „Ученическите игри“ по тенис на маса бе и полагането на клетва за честна игра и съдийство.