Днес от 15.00 часа в НЧ „Развитие 1869“ е церемонията по награждаване на класираните участници в Петия национален ученически журналистически конкурс „Григор Попов”.
В петото издание на конкурса под наслов „Светът под лупа“ се включиха млади творци от 41 населени места на 21 областни центъра с 244 творби – публицистични материали и радиопредавания.
Класирането е извършено от комисия в състав: Иван Джебаров – публицист, белетрист, Галина Маринова – публицист, Димитър Петров – публицист, краевед, Марина Бенова – журналист, кореспондент на БНР, Петър Петров – журналист, кореспондент на Радио Шумен.
Освен грамоти и медали за индивидуалните участници и кристални призми за колективите, ще бъдат връчени награди извън класацията: голямата награда на внучката на Григор Попов – Теменуга Иванова, три специални награди на Община Разград, награди на: Регионално управление на образованието, на генералния спонсор „Амилум – България“ ЕАД, на основния организатор – Център за Подкрепа на Личностното Развитие -ЦУТНТ, на партньорите: Национален дворец на децата, РБ „Проф.Боян Пенев“, Регионален исторически музей, Държавен архив – Разград, Федерация на жените, Синдикат на българските учители, Областен информационен център, вестници „Гледища Днес“ и „Екип 7“.
Събитието ще бъде придружено от фотоизложба „Григор Попов – личност и дело“, организирана със съдействието на Държавен архив – Разград.
Ще има също презентация на клуб „Мултимедии“ и драматизации на клуб „Слово“ при ЦПЛР-ЦУТНТ и изпълнения на МШ „Илия Бърнев“ и Центъра за работа с деца в града.