Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов откри в СУ “Христо Ботев“-Кубрат изложбата от снимки, участвали във фотоконкурса, организиран от Областна администрация-Разград,  „Поглед от Лудогорието към Европа“ – европейското културно наследство във фотообектива на жителите на област Разград, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Г-н Драганов пожела на учениците да имат възможност да посетят държавите, снимки от които разгледаха с интерес, а тези от тях, които решат да учат в европейски държави, след това да се завърнат в родния край, за да помагат за развитието му. Заместник областният управител припомни, че България е член на Европейския съюз от 2007 г., оттогава без проблеми българските граждани пътуват из Европа и се наслаждават на красотите на различните държави. „Нека обаче не забравяме и красотите на нашата Родина България“ – призова още г-н Драганов. Той благодари на директора на училището Росица Христова и на педагогическия състав за гостоприемството, поздрави ги за чудесната украса, която създава коледно настроение, пожела на всички весела подготовка и отбелязване на предстоящите празници.

182-те снимки от 17 държави могат да бъдат разгледани във фоайето на СУ “Христо Ботев“-Кубрат днес и в понеделник, след което ще бъдат експонирани в коридорите на Областна администрация-Разград.