Навръх рождения си ден директорът на НАП-офис Разград Цанка Тъмнишка стана част от националната кампания „Маратон на четенето”, съобщиха от РБ „Проф. Б. Пенев“. Повече от 10 години служителите на приходната агенция в Разград с удоволствие споделят пред библиотечните специалисти своите любими автори и произведения.
В компанията на Женета Александрова, директор на РБ „Проф. Боян Пенев” и Надежда Паскалева, главен библиотекар в културната институция Цанка Тъмнишка прочете откъси от книгата „Животът е приказка” на Жаума Солер и Мария Мерсе Конангла. Сподели, че е избрала точно тази книга, защото тя е посветена на „всички хора, които правят невероятното възможно, които сънуват мечти и са готови да заплатят цената за тяхното осъществяване”. Книгата съдържа 150 истории за приключението да съществуваш, за смисъла на живота и силата на връзките. Авторите са бразилци и са доказани експерти в емоционалното състояние на хората. Тъмнишка не скри, че за нея са важни посланията, които крият в себе си мъдростта на живота.
От своя страна директорът на Регионалната библиотека поздрави Тъмнишка за личния й повод, за нейната активност в качеството й на посланик на Библиотеката и я даде за пример, от който можем само да се учим. Александрова прочете стихотворения от доайена Иван Дойнов, а Паскалева бе избрала да поднесе емоциите от творчеството на Мария Донева.
В компанията им бе и Радка Стоянова, почетен член на Българския есперантски съюз и на Асоциацията на невиждащите есперантисти. Тя се включи в Маратона със стихотворения на Тодор Шошев.