Областният управител Гюнай Хюсмен изпрати подаръци за 6 деца от приемни семейства в село Бисерци – 2 момчета и 4 момичета, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Това се случи чрез Клуб „Емпатия“ по време на посещението му в училища в Кубрат през седмицата.

Раниците с пособия и ученически принадлежности от името на г-н Хюсмен връчи Надие Карагьозова – ръководител на Клуб „Емпатия” в кметство село Бисерци и предаде пожеланията му „да полагат усилия в училище и да израснат като добри деца“. При получаване на подаръците детските лица грейнаха едновременно и от радост и от изненада.

Семействата, поели грижата за децата с по-различна съдба,  изпратиха огромната си благодарност към г-н Хюсмен за човешкото му разбиране и отношение към хората от различни социални групи и възрасти. Поздрави и обич в сърце, нарисувано специално за Областния управител, пък изпратиха децата от Бисерци.

Подаръците са част от дарението, предоставено през септември от Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Република Турция.