Още по-пъстра и красива стана великденската украса на Разград след традиционното боядисване на декоративни яйца, което Община Разград организира на Велики четвъртък.

Тази година в него участваха всички деца, които изявиха желание. Дизайнът на яйцата бе подготвен от Цветомира Петрова и нейните възпитаници от Школата по изобразително изкуство към ЦПЛР Център за работа с деца.

В началото на събитието от името на ръководството на местната управа пожелания за светли празници към присъстващите отправи главният експерт в отдел „Култура, религиозни и младежки дейности“ Цветана Бенонова. Тя припомни и част от традициите преди Великден – яйцата се боядисват в четвъртък или събота, ритуалът се извършва от жени, участват и децата в дома. 

Две талантливи певици от Школата по изкуства „Енджой мюзик“ с ръководител Ардиан Маджаров бяха част от музикалната програма на събитието. Седемгодишната Калина Радославова изпълни песента „Топъл дъжд“, а осемгодишната Марина Минкова – „Обещание“.

В боядисването на декоративните яйца се включиха и заместник-кметът Полина Иванова и секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Трите яйца бяха поставени непосредствено до къта за снимки на площад „Независимост“, срещу Съдебната палата.