Деца и родители от Разград се включиха във Великденска работилница и на Велики понеделник замесиха козунаци, боядисаха яйца и направиха празнична украса.

Специален гост на Академията беше Даринка Йорданова, както децата я нарекоха Баба Дари. Тя разказа за традициите в нейното семейство на Великден. Върна се в своето детство и разказа за подготовката на празника. Обясни на децата защо се замесва козунак и защо се боядисват яйца. 
Баба Дари издаде своята тайна за вкусния козунак. Разказа, как тестото се удря в масата и защо. Сподели с децата, че освен съставките за хубав козунак се слага и парченце любов.
Децата боядисаха в червено първото яйце. Заедно с треньорите в Академиата: Тодорка Захариева и Сесил Басри децата подготвиха пъстри яйчица, изпробвайки различни техники за боядисване. В края на работлничката всички похапнаха козуначени кифлички, предварително подготвени от Баба Дари. Децата си тръгнаха с големи усмивки, креативни идеи за боядисване и кифлички, които вече изпичат у дома с родителите си.
Амакидс има свое представителсвто в град Разград вече 5 години. Академията предлага обучение на деца между 5 и 16 години в няколко методики: ментална аритметика, подготовка за училище, Английски език, Скоростно четене (Либерика), Бързо запаметяване (Меморика) и Математика (Амаматика). Повече информация за дейността можете да видите във фейсбук страницата на месната школа:  https://www.facebook.com/AMAKidsRuseRazgrad