Във вторник, 5 май, по покана на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, в Разград гостува вицепрезидентът Маргарита Попова. Поводът на посещението бе отбелязването на 130-та годишнина на Разградската гимназия.

По време на срещата в Община Разград, на която присъства и директорът на ГПЧЕ Пейчо Георгиев, кметът Денчо Бояджиев запозна Маргарита Попова, съветника на президента по култура, духовно развитие и национална идентичност Ирина Гъркова и началника на кабинета на вицепремиера Маринела Радева с актуалните проекти, по които работи местната власт и с богатото културно-историческо наследство на общината. Подчертан бе и инвестиционният потенциал на региона в областта на селското стопанство и индустриите, свързани с хуманната и с ветеринарната медицина. В хода на разговора беше коментирано състоянието на пътната инфраструктура в областта, като всеобщо бе подчертана необходимостта от развитието на всички региони в страната, а на само на няколко големи града.

Вицепрезидентът Маргарита Попова изрази своето възхищение от възпитаниците на ГПЧЕ „Екзарх Йосиф”, заявявайки, че „те са изключително талантливи, полетът им е различен, дерзаят и имат по-високи мечти”. По-късно тя посети училището и присъства на тържествения юбилеен концерт от учениците на гимназията в салона на НЧ „Развитие 1869”.