Кандидатпрезидентскта  двойка Лозан Панов и Мария Касимова – Моасе и лидерите на коалицията  Христо Иванов и Ивайло Мирчев подкрепиха синята листа в Разград.

„Ние сме тук не за да разединяваме, а да обединяваме. Дойдохме  с Мария при вас с намерението да съграждаме, а не да разграждаме.“ Това заяви  кандидатът  за президент Лозан Панов, който заедно кандидатиралата се за вицепрезидент Мария Касимова – Моасе посети Разград.

И двамата  признаха, че вече са усетили  подкрепата на  дясномислещите хора от областта. Панов благодари на съмишлениците  си, че са участвали активно в подписката, с която е издигната неговата кандидатура. „България  има много проблеми, но хората не трябва да бъдат плашени с бъдещето.Ние с Мария ще сме гласът, който ще отправи  вашите послания към политиците, за да могат да  намират  решения в полза на хората. Не бива да се струхувате, че този път надеждите ви ще останат посипани със студена вода.“,  обеща Панов.

Мария Касимова Моасе – изненада  множеството с признанието, че нейните корени са от Разград.“ Бащата на моя баща  – дядо Мухарем  е роден тук. Той се  оженил за бугазлийка и в нашето семейство  винаги е имало много топлина и обич. Че  различните религии на хората в един дом могат да се възприемат като проблем, разбрах едва  през 1983 година, когато двама  души дойдоха  у дома, да сменят името на баща ми Хиндо Касимов.

В моето име днес се преплитат три религии – християнската и мюсюлманската, които нося от моя род и еврейската  фамилия на съпруга ми. Разделението между хората е изкуствено,  насаждаха го, за да всяват страх и така да се прикрива, това което правеха  зад гърба ни и за наша сметка.Като вицепрезидент  ще покажа на хората как можем да бъдем заедно – с говорене по тези теми от високата трибуна, с помощта на многото граждански организаии у нас. Защото хората в България вече се събуждат.“, обяви Мария Касимова – Моасе.

„Горд съм, че зад мен стои уникален отбор,на който имам самочувствието да съм капитан. Тръгваме с надеждата,  да участваме в управлението на България!“ С тези думи  откри кампанията на сините  в Разград  Мирослав Грънчаров, който е начело на листата на Демократична България  в нашия град.

„Правим трети опит за тази година за  промяна. Явно  това  не може да стане,  докато в Народното събрание не влезе депутат на Демократична България от Разград.“ Така с настроение и надежда се обърна към поддръжниците  на ДБ  съпредседателят на коалицията Христо Иванов.

„Кажете на хората, че сега е моментът да заложат на сигурното. Демократична  България е сигурният избор, носителят на промяната, зад която стоят не една или две ярки личности,  а отбор от хора. Ние обещаваме не каква да е промяна – привлекателна или популистка, а програма, която е изстрадана и която наистина ще промени България.“, заяви Христо Иванов.

Лидерът на  ДБ  напомни,че коалиционната политика не е лесна работа, но формацията  му вече четири години  доказва, че може  да събира заедно десните хора. „Знаем как се поставят каузите, принципите и целите пред скоби, как егото отстъпва по назад. Затова имаме моралното право да сме ключовия елемент в бъдещото управление. Ние знаем как да направим коалиция по всички правила. С ангажименти пред избирателите, с отговорността на хората, които наистина могат да свършат  работа.“, обясни  Иванов.

„Активността в деня  на изборите е ключът, който ще отвори вратата  към нашето бъдеще. Надявам се, че всички ние , които  дълго бяхме гневни, ще бъдем  активни и ще направим верният избор за България и за Разград!“, призова  в заключение съмишлениците на Демократична България водачът на листата Мирослав Грънчаров.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!