Деветокласникът Халилджан Халил получи днес лично от директора на ГД“ПБЗН“ наградата си от националния конкурс за рисунка „С очите си видях бедата“. Главен комисар Николай Николов пристигна в Разград, за да връчи отличието на момчето със специални образователни потребности от Професионална гимназия – Кубрат.

          В конкурса, който се организира за 20-та поредна година, е създадена отделна трета категория – Деца и ученици от училища със специални потребности и домове за деца в неравностойно положение. В тазгодишната надпревара две от рисунките на деца от Разградска област бяха отличени на национално ниво – творбата на Доротея Илиева Неделчева от СУ „Христо Ботев” – гр. Цар Калоян и рисунката на Халилджан Ахмед Халил от Професионална гимназия – гр. Кубрат.

          При визитата си в Разград главен комисар Николов донесе двете награди на малките творци, които нямат възможност да пътуват до София. Рисунката на Халилджан вече е поставена в кабинета на вътрешния министър Иван Демерджиев, съобщи директорът на ГД“ПБЗН“. На награждаването днес присъстваха директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Диян Минков и директорът на РД“ПБЗН“ комисар Емилиян Станев.