Отделът „Социални дейности“ в Община Разград и Центърът за обществена подкрепа към Сдружение „ЖАНЕТА” за поредна година ще партнират на Българската асоциация „Осиновени и осиновители“ при организиране на традиционните информационни дни за осиновяването под мотото „Не си сам Осиновителите сме навсякъде” в Разград.

Тази година гости на събитията в нашият град ще са представители на Асоциацията „Осиновени и осиновители”.

Две са инициативите, които ще се проведат в града. На 2 октомври в Регионална библиотека „Боян Пенев“ от 18.00 часа ще бъде представена книгата на Дора Прангаджийска „Благодаря ти Мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“.

Книгата е подходяща както за осиновители, осиновени и изобщо за родители и хора, свързани с осиновяването, така и за психолози и психотерапевти.

На събитието ще бъде представен и документален филм „Триъгълник от любов“, създаден по проект „Да не отхвърлим за втори път едно дете“, програма „Вяра в децата и семейството”.

Проектът бе награден за „Проект на годината” през март 2016 г.

Във филма са представени лицата на осиновяването и техните житейски истории, Универсалния символ на осиновяването – триъгълник, олицетворяващ връзката между детето, биологичните му родители и осиновителите.

Организаторите отправят покана към всички граждани, проявяващи интерес към темата да посетят това интересно събитие.

На 3 октомври от 10 часа в сградата на Център за обществена подкрепа в Разград професионалисти, работещи по темата ще дискутират въпроси свързани с подкрепата на семействата през целият процес по осиновяване и отглеждане на децата.