Заместник областният управител на Разград Нурие Цръгалова бе гост на церемонията по награждаване на победителите в традиционния конкурс за рисунка по повод Световния ден на водата 22 март, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Събитието се организира от „Напоителни системи” ЕАД-клон „Долен Дунав”.

В конкурса под надслов „Водата е за всички” участваха над 400 деца от четирите административния области, на чиято територия работи „Напоителни системи”-клон Дунав – Русе, Разград, Търговище и Силистра. Церемонията по награждаването се проведе в Търговище, на нея присъстваха: областният управител на Търговище Митко Стайков, областният управител на Силистра Ивелин Статев, наградените деца, техните родители и ръководители, земеделци, служители в „Напоителни системи”.

Наградите връчи управителят на клон „Долен Дунав” Миглена Трифонова. Призовете бяха в две възрастови групи – до 11 години и от 12 до 19 години. И в двете имаше отличени деца от Разградска област. 11-годишната Решиде Мехмедова от Лозница е победител във възрастовата група до 11 години, а 12-годишната Бурчин Шериф от село Тодорово е на второ място при по-големите художници. Останалите четири награди получиха деца от Попово. Победителите са определени от жури от преподаватели от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов”-Русе. – уточниха организаторите. Те бяха осигурили награди и за всички участници в конкурса, които ще им бъдат предадени чрез представителствата на „Напоителни системи” по общини и области. В област Разград участниците са общо 42, те са от: Разград, Лозница, Ясеновец, Тодорово, Здравец, Владимировци, Дряновец, Желязковец, Хума и Гецово.

Миглена Трифонова връчи грамоти на областните управители за активно съдействие и всеотдайно отношение към обществени и хуманни дейности. Заместник областният управител Нурие Црънгалова получи грамотата за Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен. Тя благодари  от негово име и поздрави организаторите на конкурса за това, че са успели да ангажират вниманието на над 400 деца по темата за това колко е важна водата и нейното опазване.

Грамоти за добро сътрудничество получиха и земеделци от четирите административни области.

За гостите на церемонията бе подготвена и музикална програма, в която участваха талантливи певци от Музикална школа „Нови гласове”-Търговище и балет „Вега” към Музикален дом-Търговище.