По покана на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Разград, вчера бяха проведени две информационни срещи по темата „Разговор от първо лице. Истината за наркотиците.“, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
Дискусиите води Желяз Турлаков – ръководител на терапевтична общност „Ново начало”, заедно с още трима младежи преминали успешно през рехабилитационна програма за зависими.
В първата среща участваха ученици от четири гимназии от гр.Разград, а след това се проведе и втора среща с представители на институции, имащи отношение по проблема, заедно с родители и директори от училищата.

За да има по-добър ефект, е необходимо все повече институции да бъдат ангажирани в превантивните дейности насочени към младите хора, лечението и рехабилитацията на употребяващите наркотични вещества.
Организаторите заявиха, че успехът в борбата с наркотиците зависи от обединяването усилията на Община Разград, гражданското общество и всички свързани с проблема институции.