Договор, подписан на 27 септември от Община Разград, стартира изграждането на детска площадка и реконструкцията на съществуваща площадка за игра. Това съобщи на пресконференция в петък кметът на Община Разград д-р Валентин Василев. Ще бъде реконструирана голямата детска площадка в Градски парк. На нея ще бъдат обособени четири детски зони за игра, три за деца на възраст 3-12 години и една за деца от 0-3 години. Ще бъде обновен пясъчник, монтирани нови съоръжения, поставена ударопоглъщаща настилка.
Нова площадка за игра ще бъде изградена зад блок „Палма“ на бул.“Априлско въстание“ върху зелена площ, където също ще се постави ударопоглъщаща настилка, съоръжения и ограда.
Фирмата изпълнител е „Металпласт инженеринг“ ЕООД. Стойността на проекта е 39 995 лв. без ДДС, а срокът на изпълнение е 60 календарни дни.
Започва изпълнението на договор на Община Разград с „Урбан Електрик“ ЕООД. По договора ще бъдат изградени участъци от улично осветление в град Разград. Ще бъдат обхванати участъците по бул. „Априлско въстание“ след моста на Ларгото, до Автогарата, около блок „Матросов“ и около блок „Трапезица“. Срокът на договора е 70 календарни дни, а стойността на проекта е 37 500 лв.