По информация на Регионалната здравна инспекция, на 19.08.2020 г. са регистрирани два потвърдени случая на COVID-19 в област Разград.

Единият случай е мъж на 53 г. от с. Китанчево, община Исперих, който е бил приет на 18.09.82020 г. в изолатора на Вътрешно отделение към „МБАЛ – Исперих“ ЕООД, гр. Исперих. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в лабораторията към МБАЛ – Разград. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето е приведено в Отделение по инфекциозни болести към МБАЛ – Разград със специализиран транспорт.          Придружаващи заболявания: Артериална хипертония II ст., Захарен диабет тип 2.

Вторият случай е мъж на 33 г. от с. Равно, община Кубрат. Потърсил е медицинска помощ в УМБАЛ „Канев“ АД, гр. Русе, където е хоспитализиран в Отделение по инфекциозни болести. Взет му е респираторен материал /назофарингиален и орофарингиален секрет/, който е изследван в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Резултатът от изследването PCR SARS-CoV-2 е (+) положителен. Лицето не съобщава за придружаващи заболявания.