На официална мини церемония в Дома на учителя областният управител Гюнай Хюсмен връчи днес две почетни отличия на Министерство на образованието и науката „Национална диплома“ на Антония Косева Косева, възпитаничка на ППМГ „Акад. Н. Обрешков” и Атанас Василев Груев, завършил ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф”. На проявата присъства зам. областният управител Евгени Драганов, както и началникът на РУО – Разград Атанас Дончев, който обясни, че двамата младежи са с постижения в областта на математиката.

Националната диплома се връчва на ученици, които през целия курс на обучение, не са получили срочна и годишна оценка, различна от Отличен /6/ и имат значителни постижения на олимпиади, конкурси, национални състезания.

Освен националните дипломи, Наско и Антония получиха по една външна батерия, осигурени от РУО и материална награда от по 100 лева от Съюза на математиците, за която съдействие е оказала г-жа Станкова – председател на Съюза на математиците – секция Разград.

Областният управител заяви, че е щастлив и горд, че има честта и удоволствието да връчи тези дипломи и им пожела да се реализират успешно като лично ги стимулира с по 100 лева от собствения си джоб. Областна администрация ще направи всичко по силите си за да се повиши нивото на образование в област Разград, каза още губернаторът.

Ученолюбивият Наско продължава образованието си в Софийския университет, специалност „Компютърни науки”.

Специалността, която Антония е избрала, е „Архитектура” в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.