Четири еко табели с рисунката на седмокласничката Арзу Емин от ОУ „Отец Паисий” дари Българо-Американската Кредитна Банка на Община Разград. Талантливата художничка е сред 10-те победители в Националния ученически конкурс за дизайн на еко табела „Зелена вселена”, организиран от Българо-Американска Кредитна Банка. Целта на кампанията е да провокира детското въображение и загриженост за околната среда, в която живеем. В конкурса са участвали 1840 проекта от 181 училища в 102 общини.

Дарението беше връчено на зам.-кмета инж. Ценка Таракчиева в училището на Арзу от ръководителя на проекта „Зелена вселена” Ванина Миланова и от управителя на агенция „Реал спорт” Люсиен Велчев. На събитието присъстваха началникът на РИО Атанас Дончев, директорът на дирекция „Програми и околна среда” в Община Разград Недим Тахиров, началникът на отдел „Образование” Бонка Миланова, директорът на Ресурсен център Милена Стоянова. С песни, танци и ревю, със съдействието на Ресурсен център, възпитаниците на ОУ „Отец Паисий” поздравиха своята съученичка.

Творбите на десетте победители в конкурса са изработени в реални размери и ще бъдат дарени на общините Велико Търново, Димитровград, Ловеч, Монтана, Плевен, Радомир, Разград, Русе, Силистра, Каолиново.

В проекта на Арзу е изобразено дърво с бели дробове вместо корона.

Еко табелите ще бъдат поставени в Градския парк, Младежкия парк, м. Пчелина и в ж.к. Орел.