Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържеството на Областната организация на БЧК, на което бе отбелязан Международния ден на Червения кръст, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Приветствие към активистите на милосърдната организация отправи председателят на БЧК-Разград д-р Мария Пеева. Само през първите три месеца от годината сме подпомогнали 7700 човека от област Разград с хранителни продукти – съобщи тя. Сформиран е Доброволен екип за работа при бедствия, 65 деца са подпомогнати чрез три трапезарии за ученици. Доброволците на БЧК са над 300.
В поздрава си към присъстващите Областният управител Гюнай Хюсмен обяви своята съпричастност към каузите на Червения кръст. Г-н Хюсмен апелира да се привличат млади хора към идеите на БЧК, да се възпитават в милосърдие и човечност. „Това е верният път да я бъде България, когато даваме по нещо от себе си, за да помогнем на тези, които имат нужда.“ – каза г-н Хюсмен.
Той връчи част от наградите на отличили се червенокръстци.
Звание „Заслужил деятел на БЧК“ получи Теодора Георгиева – фелдшер в Гимназия „Васил Левски“-Исперих, а „отличник на БЧК“: Хриса Гамишева от НЧ “Слънчев лъч 1902“-Островче; Захарина Димитрова – пенсионер, доброволец на БЧК и екип от Възрастния авариен екип; Ваня Иванова – пенсионер, доброволец на БЧК и екип от ВАЕ; Николинка Стамова – пенсионер, доброволец на БЧК и екип от ВАЕ; Станка Енчева – пенсионер, доброволец на БЧК и екип от ВАЕ. Званието „Млад отличник“ получиха: Емили Куанг Хоанг – доброволец от БМЧК-Разград; Виктория Тодорова – доброволец от БМЧК-Исперих; Павел Стоянов – доброволец от БМЧК-Исперих; Йозлем Неджати – доброволец от БМЧК-Цар Калоян.