Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри среща от информационна кампания на Министерството на земеделието, храните и горите, насочена към земеделците от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

В дискусиите се обсъждаха както теми, свързани с директните плащания и Системата за идентификация на земеделските парцели, схеми и мерки за подпомагане по Програмата за развитие на селските райони, така и влезли в сила нормативни промени и предложения за прилагането на Общата селскостопанска политика след 2020 г.
В приветствието
си към организаторите и участниците във форума г-н Хюсмен поздрави земеделците от областта за това, че масово участват в дискусията, те препълниха конферентната зала на хотел „Централ“, имаха и много въпроси по обсъжданите теми. Областният управител припомни как преди 25 години земеделците от региона са се радвали на добиви от пшеница от 420 кг./дка, а сега не се задоволяват с 800 кг./дка.

На въпросите на земеделците отговаряха главният директор на дирекция „Земеделие и регионална политика“ в Министерството на земеделието, храните и горите Николай Маринов и главните експерти в дирекция „Развитие на селските райони“ на министерството Десислава Андонова и Евгени Гергов.