Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествен прием по случай Националния празник на Франция 14 юли, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Приемът се състоя вчера, а домакини на събитието бяха Н.Пр. Ерик Льобедел – посланик на Република Франция в България и почетният консул на Франция във Варна Недялко Неделчев.
Приемът се проведе в градината на Военноморското училище „Н.Й.Вапцаров” във Варна, в него участваха и представители на „Алианс франсез”-Варна. Тържественото събитие започна с изпълнение на химните на Република Франция и Република България от Представителния оркестър на Военноморските сили на Република България, последва приветствие от Н.Пр. Ерик Льобедел към гостите – представители на местните и регионални власти от Североизточна България, на бизнеса, общественици, франкофони.
Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен поздрави Н.Пр. Посланика на Франция с празника на страната му и пожела тържествата да продължат и в неделя, 15 юли, когато националният отбор на Франция играе на финала на Световното първенство в Русия.