Нормализира се обстановката в Община Разград , това стана ясно по време на заседание на Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, който бе свикан от кмета на Община Разград д-р Валентин Василев на 7 януари, събота, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Необходимостта от свикването бе, за да могат представителите на институции да дадат информация за обстановката в Общината.
Управителят на „Водоснабдяване – Дунав“ЕООД Стоян Иванов уточни, че към момента -13:00 часа на 7 януари – без вода са селата Гецово, Ушинци, Ясеновец, Побит камък и части от Дряновец. В момента се работи по отстраняване на авариите. От „Енерго-Про Мрежи“ АД съобщиха, че вече е възстановена голяма част от ел. захранването и ток няма само в селата Дряновец, Побит камък и на единични адреси в село Стражец.
Диян Симеонов-началникът на сектор „Пътна полиция“ каза, че са отворени направленията Разград – Търговище и Разград-Попово за автомобили до 12 тона, забраната за движение остава за пътя Разград-Русе.
Славчо Иванов – началникът на РСПБЗН-Разград съобщи, че служителите са реагирали на 100 процента на всички сигнали и има достатъчно хора и техника, които да действат при необходимост. Използвана е няколкократно и моторната шейна, с която разполага Пожарната, за да бъдат достигнати труднодостъпни обекти на ВиК и „Енерго-Про Мрежи“ АД.
Недим Тахиров – директор на Дирекция „Програми и околна среда“ в Община Разград обясни, че служители на двете общински предприятия „Ремонтстрой“ и „Паркстрой“ са насочили ресурса от служители към най-големия жилищен квартал на Разград „Орел“. Там хората, които ще дежурят събота и неделя ще почистват тротоарите, като се очаква окончателното завършване на процеса да бъде в понеделник.
Деян Георгиев – началникът на РУ на МВР –Разград подчерта, че към момента няма сериозни сигнали за инциденти, което е положителен факт за община като Разград.
Христо Кирилов-експерт от Община Разград представи обстановката, която е по общинската пътна мрежа. Той съобщи, че вече са отворени пътищата към селата Недоклан, Липник, Просторно. В момента се работи по разчистване на пътя за депото, а в неделя ще продължи от депото за село Ясеновец. Днес се работи и за отваряне на пътя към село Островче. Проблемен е участъкът към село Раковски, тъй като собствениците на автомобили са оставили своите коли по пътното платно и това представлява трудност за снегопочистващите машини.
За ситуацията в града информира Христо Георгиев от А.С.А. България -Разград, който посочи, че в него вече няма неразчистени улици, проблеми има само в няколко малки, в които собствениците на автомобили са ги паркирали по начин, който не позволява да бъде вкарана техника.
Дейността по снегопочистването в Община Разград продължава до нормализиране на обстановката.