Кметът на Разград д-р Валентин Василев поздрави лично възрастните хора в общината, по случай празника им, който отбелязват на 1 октомври, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Това се случи в събота на тържествен концерт, организиран от Областния и Общински съвет на съюза на пенсионерите – 2004 Разград в залата на НЧ „Развитие 1869”.
За мен е чест, че съм тук и имам възможността да споделя този празник с вас, посочи градоначалникът и допълни „Уважаеми родители, вие сте ни нужни с обичта си, с вниманието си, което имате към нас. Благодарим ви, че ви има. Ние вървим по вашите стъпки, длъжници сме ви, и затова сме задължени да ви помагаме и да ви подкрепяме. Община Разград активно работи в подобряване на условията в клубовете и местата, които посещавате и се надяваме много скоро да видите положителните резултати от това.”
Поздравления бяха изпратени от народния представител Десислава Атанасова и областния управител Гюнай Хюсмен. Сред гостите на събитието бе и народният представител Денчо Бояджиев и председателят на Областния и Общински съвет на Съюза на пенсионерите в Разград Иванка Добрева, която сподели с присъстващите за оказаната подкрепа от Общината. Тя се обърна с благодарност към кмета д-р Василев и за това, че Община Разград е помогнала този ден да бъде специален за тях, и им оказва съдействие за културната програма, чиито гост изпълнител е квартет „Славей”.
Музикални поздрави поднесоха Капански ансамбъл и талантливи деца от МШ „Илия Бърнев”.