Кметът на Разград д-р Валентин Василев откри втория Национален многожанров фестивал за хора с увреждания „Един ден в Лудогорието”, който се провежда днес в Градския парк в Разград. Организатор на събитието е разградската организация на Съюза на инвалидите в България, с председател Иванка Петкова, със съдействието на Община Разград.
„Щастлив съм, че имаме възможността да бъдем домакини на този фестивал, защото Община Разград е доказала, че един от приоритетите й е социалната политика и създаване на условия за всеки един от жителите на територията й.” Градоначалникът подчерта, че през първото издание на фестивала участниците са били 315, през второто се очаква да бъдат 330, пожела през следващите години броят да се увеличава и събитието да се превърне в един празник с традиции за хората от всички краища на страната.
Гости на събитието бяха народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова и председателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова. На сцената се изявиха клубове от област Разград, Варна, Силистра, Русе, Перник.