Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев изпрати съболезнователен адрес до семейството, близките и колегите на директора на Театрално-музикалния център – Разград Пламен Панев, съобщиха от пресцентъра на местната управа днес.

В него се казва:

 „С прискърбие разбрахме, че от този свят си е тръгнал човек, който ни вдъхновяваше и ни караше да преоткриваме магията на театъра,  на абстрактното и красивото. Пламен Панев – режисьор, сценарист, писател, интелигентен и фин човек, нестандартен, но в оня смисъл на думата, който караше хората да се потапят за миг поне в един по-добър и по-смислен свят.

Тъжно е, когато ни напускат такива хора, тъжно е, но точно те ни завещават пламъка на техния дух, който осветява пътя ни. В такива моменти за нас остава отговорността да съумеем да запазим светлината и да не позволяваме тя да се отдалечи от нас…

 Поклон пред паметта му!“

Както вече съобщихме, директорът на Театрално-музикалния център Пламен Панев почина вчера.Черно знаме пред храмът на Мелпомена в Разград хвърли в смут минувачите, които през последните години се превърнаха в ревностни ценители на това изкуство, за което принос има светлата и талантлива личност на Панев.

От 9.30 до 12.00 на обяд в понеделник във фоайето на Общинския културен център ще бъде поставена Съболезнователна книга с ликът на Панев, а самото поклонение ще бъде в столицата.