Кметът на Разград д-р Валентин Василев и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова се срещнаха днес със 22-годишният Николай Пенчев, който в началото на месеца стана европейски и абсолютен европейски шампион по културизъм на първенството в Санта Сузана, Испания. Принос към постижението на младия спортист има и община Разград, тъй като с решение на местния парламент осигури 1800 лева за пътуването и пребиваването му в испанския град.

Той бе придружен от неговия треньор Георги Георгиев от СК „Гладиатор“, както и от Йордан Димов–Даксъна – най-възрастния занимаващ се с културизъм в Разград спортист.

В категорията си Пенчев е обявен за победител единодушно от 11-те съдии, съобщи неговият треньор Георги Георгиев.

Градоначалникът му връчи плакет от името на Община Разград за високото постижение и му пожела да продължи да се състезава за Разград. Младият културист също върна жеста, като подари на д-р Василев сувенир – ключодържател, донесен от Санта Сузана.

На младия състезател предстои месец почивка, след което започва подготовка за Световното първенство за младежи в Бистрица, Румъния, което е на 13 ноември.