Днес в ДГ „Славейче“ кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и зам.-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов бяха гости на честването на 3 март – 140 години от Освобождението, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.
Директорът на градината г-жа Младенка Ботева разказа за историческите събития, които са довели до тази паметна дата, а децата от група „Мечо пух“ пяха песни и рецитираха стихове, посветени на празника.
Градоначалникът поздрави малчуганите за старанието и за умелото пресъздаване на събитията. Той се обърна и към представителите на образованието и ги прикани да бъдат внимателни, да се грижат децата да получават най-доброто образование и да не позволяват да забравят историята на България. Общинското ръководство поднесе на малчуганите детски енциклопедии – „История на България“ и „Човек и природа“, децата бяха закичени и с мартенички от д-р Василев.
Гости на празника бяха и директорът на СУ „Христо Ботев“ Стойчо Стойчев, експерти от РУО, представители от училища и институции.