Седемчленна делегация от град Гуилин, Китай, бе на посещение днес при кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
Сред делегацията бе секретарят на Община Гуилин, финансов мениджър, представител на асоциация за международно сътрудничество. Целта на посещението бе да направят първи контакт, за да установят допирните точки, като възможности за бъдещи връзки и сътрудничество.
В град Гуилин има много заводи и фабрики с производство на медицински продукти, биопродукти, фармацевтика, земеделие – предимно ориз, уточниха от делегацията. Тяхната община е десет пъти по-голяма като площ от Разград. Интересите им в България са предимно към фармацевтичните заводи и културния туризъм. Делегацията се заинтригува от Панаира на киселото мляко и заяви желание да го посети догодина.
Кметът на Разград д-р Валентин Василев представи възможностите и перспективите на общината, той презентира положителните й страни и заяви готовност да съдейства за бъдещи срещи с представители на бизнеса на територията на Разград.