Музикалният концерт „Под липите с песен и въздишка“ на вокална група за стари градски песни „Лудогорски полъх“ с ръководител Гинка Денчева, събра любителите на старата градска песен в ритуалната зала на местното читалище в Кубрат на 14 май 2019 година.         

Музикалната формация е създадената през 1993 година и вече 25 години през месец май се среща със своята публика. Формацията се грижи и има голяма роля в съхраняването и популяризирането на стойностната песен и музика  която не само възпитава, но и помага за разширяване на светогледа по различен начин и така защитават  своето незаменимо място в културния и музикален календар на всяка читалищна институция. Дамите от вокалната група приповдигнаха настроението в залата още с първото изпълнение и така до края на концерта с усмивки на лице и енергия докоснаха всеки гост.

           От четири години насам на концерта на кубратската формация гостува сходна група от друго населено място, сподели ръководителката Денчева и представи гостите на тазгодишния им концерт. Тази година кубратската сцената споделиха вокална група „Хармония“ от дунавския град Русе към Съюза на пенсионерите с ръководител Цветан Банев, които спечелиха симпатиите на кубратската общност и бяха  аплодирани силно и продължително. С авторски шлагери, чувство за хумор и артистичност впечатлиха не само кмета на общината, който ги поздрави и покани скоро да се видят отново, но и цялата зала.

Наслада и балсам за душата, така с
едно изречение може да се обобщи музикалният празник, който поднесоха двете
музикални формации и заслужено бяха аплодирани и изпратени с много цветя.

Музикалният празник беше уважено от цялото общинско
ръководство начело с кмета Алкин Неби.

Поздравителен адрес към
организаторите на концерта поднесе д-р Надие Карагьозова.

Автор: Д-р Надие Карагьозова-Нади

Снимки: авторът