Във връзка с необходимостта от осигуряване на обществен ред и безопасност на движението по време на абитуриентските балове в област Разград, служителите от ОДМВР – Разград са извършили съвместни проверки с представители на РДПБЗН, ОДБХ и РЗИ и други отговорни институции в увеселителните заведения, в които абитуриентите ще празнуват, съобщават от пресцентъра на полицията в областния град.

Проведени са срещи с директорите на училищата, които изпращат зрелостници и чиито възпитаници предприемат организирани екскурзии. Завишен е контролът по пренасянето и употребата на обществени места на пиротехнически изделия. Засилено ще бъде полицейското присъствие по главните пътища и в районите на заведенията и местата, където абитуриентите ще се събират. При необходимост автомобилите, превозващи абитуриенти, ще бъдат съпровождани от полицейски автомобили, с цел недопускане на задръствания, пътни инциденти и други нарушения на Закона за движение по пътищата.

Заради груби нарушения на правилата за безопасност на пътя вече са санкционирани трима водачи и трима пътници, возили се на прозорците на автомобилите по време на движение.