Главният секретар на Областна администрация – Разград Михаил Тодоров присъства на организирания от ученици и учители от СУ „Христо Ботев“ гр. Кубрат благотворителен базар, в помощ на Виктор Ненов, който е диагностициран с Остеосарком на лявата мишница. Детето се нуждае от смяна на раменната става, а нужната сума за ендопротезата е 22 000 лева.

От името на Областния управител Гюнай Хюсмен беше направено дарение за лечението на 15-годишния Виктор.

Собственоръчно изработени от деца от всички класове  на кубратското училище картички, свещи, сладки и много други лакомства се предлагаха на импровизирания базар. Събраните средства от продажбите ще бъдат дарени за лечението на Виктор.

В благотворителната кауза се включиха още Народният представител Десислава Атанасова, началникът на РУО – Разград Ангел Петков, зам.- кметът на община Кубрат Орхан Мехмед и общински съветници от ОС- Кубрат, които се срещнаха с колектива на кубратското училище, в което работи и бабата на болното дете.

„Децата днес са с приповдигнато настроение. Те сами организираха целия процес“, споделиха с гордост и вълнение техните учители.

До обяд сумата, която беше събрана за благотворителната кауза беше в размер на 3 600 лв.

Приятели на родителите на болното момче, организират и благотворителен базар, който ще се случи  на 8 април, Великден, от 7 ч. на панаирската поляна в Кубрат.

Всеки, който иска и има възможност, може да дари и парична сума на банковата сметка  ОББ на дарителска сметка BG98UBBS80021067621040, с титуляр Ива Стефанова Иванова.