Главният прокурор на РБългария Сотир Цацаров бе на посещение в Разград по повод годишния отчет на Окръжна прокуратура. Пред представителите на медиите той определи работата на държавното обвинение  като добра. Цацаров изрази специално уважението си към прокурор Антония Донева, която се пенсионира и сподели, че по-късно днес ще получи лично от него Почетния знак на Прокуратурата в Република България.
Главният прокурор заяви, че проблемът недоокоплектоването с кадри в прокуратурата съществува и в разградско, макар да е по малък в сравнение с някои по големи областни центрове. Главният прокурор анонсира, че предстоят организационни реформи с цел оптимизиране на работата на прокуратурите по места, но не става въпрос за съкращаване на хора. Предстои окрупняване на прокуратурите с един областен център и създаване на териториални отделения по места към него. Това според Цацаров, това ще създаде възможност за по-голяма мобилност на прокурорите, без да е необходимо те да бъдат командировани или специално назначавани там.

По случая с обира на инкасо автомобил в Плевен главният прокурор каза, че извършителите са задържани, намерени са и откраднатите пари.

Сотир Цацаров коментира и работата на прокуратурата по въпроса с фалшивите банкови имели. Той каза, че има интересни имейли от името на определена банка, с които се алармират клиенти за лошото финансово състояние на банковата институция, в която са влоговете им. Това главният прокурор определя като опит да се дестабилизира конкретна банка. Проверките по тези случа били щателни и се извършвали от ГД „Борба с организираната престъпност“.