Политическите партии и коалиции в Разград не постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за парламентарните избори на 26 март, съобщиха от пресслужбата на губернатора.
Спорно се оказа председателското място, което бе поискано от представителите на ГЕРБ и ДПС.

Присъстваха областният координатор на ГЕРБ д-р Валентин Василев, областният председател на Коалиция „БСП лява България” Наско Анастасов, областният лидер на ДПС Севгин Шукри, Рейхан Вели и Иво Димитров – представители на Коалиция „Реформаторски блок“, Димитър Димитров от Коалиция „Патриотичен фронт“, Владимир Димитров от Коалиция „България без цензура“, Георги Димитров от „Атака” и Пламен Томов от Коалиция „АБВ“.

Районната избирателна комисия в Разград ще се състои от председател, двама заместник-председатели, секретар и девет души членове. Представителите на ГЕРБ в комисията ще са четирима, Коалиция „БСП лява България” и ДПС ще имат по двама членове, а останалите партии и коалиции – „Реформаторски блок”, „Патриотичен фронт“, „България без цензура“, „Атака” и „АБВ” по един.

Заради липсата на консенсус между ГЕРБ и ДПС за позицията председател на РИК, протоколът от консултациите ще бъде изпратен на ЦИК, която ще вземе окончателното решение за излъчване на ръководство и състав на 13-членната комисия.