Цялата област Разград осъмна в усложнена зимна обстановка. По информация на Областно пътно управление от 2.00 часа през нощта цялата републиканска пътна мрежа е затворена. Критичните точки са на главен път Русе – Варна в участъка от с. Осенец към с. Езерче; на републикански път Разград – Исперих в участъка до ЖП прелеза при с. Ясеновец; по републикански път Разград – Кубрат, в участъка на разклона за с. Просторно и с. Побит Камък. На тези места е необходимо разчистване с роторни снегорини. Големи снегонавявания има по пътя град Кубрат към гр. Тутракан, в участъка до с. Задруга, на изхода на Кубрат за Русе, по пътя гр. Исперих – с. Веселец.

Почистването започва поетапно, но е необходимо да спре снеговалежа и силния вятър, за да бъде почистването ефективно. В близките часове обаче не се очаква спиране на снеговалежа.

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” е в пълна мобилизация и реагират на сигнали за оказване на помощ на бедстващи граждани като нуждаещи се от спешна медицинска помощ, родилки и хора на хемодиализа.

Девет човека са сигнализирали, че бедстват на пътя към Цар Калоян, около „Дервента“, като служители на РДПБЗН са се отзовали и са ги извели към Цар Калоян. От РДПБЗН са оказали съдействие на линейка, която е повикана в Стражец. Приети са сигнали за паднали дървета, които са затиснали служебни и лични автомобили.

Почти всички общини в област Разград са без ток, заради паднали дървета върху електропреносната мрежа. Изцяло без ток от часове са Лозница, Самуил и Цар Калоян, в Исперих без ток са четири села, в Кубрат – всички населени места.

На много места има паднали клони и дървета.

Областният щаб за защита при бедствия и аварии е в оперативен режим от 24 ноември (петък) като тогава Областният управител провери готовността на всички отговорни институции за предстоящата сложна зимна обстановка.

Областният управител следи обстановката и поддържа постоянна връзка с представителите в Областния щаб, които имат отношение към усложнената обстановка, като общините, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, Областна дирекция на МВР, Областно пътно управление, Центъра за спешна медицинска помощ, енергоразпределителните дружества и ВиК операторите и със снегопочистващите фирми.

 Областният щаб за защита при бедствия и аварии ще прецени дали да бъде обявено бедствено положение в област Разград.