46-годишният директор на ОП „Паркстрой“ Звездомир Илиев е загинал в тежък пътен инцидент в местността „Кочеджика” край Разград. Сигналът за него е получен малко преди 13 часа вчера в дежурната част на областната дирекция в Шумен, като преди това за произшествието било съобщено и в полицейското управление в Лозница, съобщиха в ОД на МВР. Към мястото на инцидента са насочени екипи на Пътна полиция към ОДМВР- Разград, екипи на РСПБЗН- Разград и два екипа на ЦСМП- Разград. След като станало ясно, че произшествието е на територията на ОДМВР- Шумен са изпратени екипи от шуменската дирекция.

Изяснено било, че на главен път Русе- Варна, малко преди границата с област Разград водач на лек автомобил „Пежо” с разградска регистрация, който се движил в посока към Разград предприел маневра изпреварване. Пред него се движил тежкотоварен автомобил- цистерна с бургаска регистрация. При изпреварването водачът на пежото се ударил челно в микробус с шуменска регистрация, който в същото време изпреварвал товарен автомобил. Следствие на тежкия удар на място е загинал 46-годишният Илиев, който бил зад волана на пежото. В автомобила е пътувала и 34-годишната служителка в същото предприятие и общинска съветничка от БСП Петя Петкова. Спасителни екипи са оказали съдействие и са я извадили от автомобила. Откарана е в МБАЛ- Разград с екип на ЦСМП, където за съжаление няколко часа по-късно и е издъхнала от множеството получени травми.

В разградската болница е откаран и 25-годишният водач на микробуса, който е в тежко състояние. Водачите на цистерната и товарния автомобил са правоспособни. Тествани са за алкохол, наличие не е установено.

Работата по изясняване на причините довели до инцидента продължават, уточняват още от полицията.