За седма поредна година в Разград организират конкурс за зацветяване на градини, дворове и междублокови пространства. По различното този път е, че бе учредена нова седма категория – за най-красиво зацветен и поддържан селски двор.
Идеята за провеждане на инициативата „Да на красотата!“ е на Федерацията на жените в Разград. Председателят на женската организация Любка Стоянова представи регламента и категориите.

И тази година категориите са за най-красиво зацветен балкон,най-красив двор, най-добре поддържани междублокови пространства, най-добре поддържани и зацветени площи пред фирми и организации, най-красив двор на учебни и детски заведения, най-красив двор на заведения за обществено хранене плюс за най-красив двор на населените места на Община Разград.

Организаторите съобщиха, че към края на юли ще бъдат посетени подадените адреси на телефони: 0896 799 103 и 084/ 618-186. Вторият етап за обхождане от комисията ще бъде през септември, за да може в началото на октомври да се събере и класира участниците в седемте категории.
Награждаването на най-добрите участници ще стане по традиция на благотворителен бал в навечерието на Деня на християнското семейство – 21 ноември, като и тази година наградите ще бъдат осигурени от Община Разград.