Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен участва в работна среща на областните управители от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на областна управа. Домакин на форума бе Областният управител на Търговище Митко Стайков.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов, заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова, началникът на политическия кабинет на министъра на регионалното развитие Весела Начева, началникът на политическия кабинет на министъра на образованието и науката Николай Стефанов участваха в дискусията.
Заместник-министър Крумова обсъди с областните управители техните предложения във връзка с изготвянето на нов Закон за водоснабдяване и канализация, чието внасяне в Народното събрание предстои около месец май.
Областните управители коментираха с началника на политическия кабинет на МОН Николай Стефанов работата по механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. На форума бе представена междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“. Предстои софтуерът да бъде предоставен на областните управителите, чрез него те получат достъп до информация относно това как институциите работят по механизма.
В културната програма на срещата влизаше посещение в Историческия музей и Славейковата къща.