Книгата на Николай Антонов-Таланта „По виража” ще бъде представена в понеделник, 17 октомври, в Разград. Събитието ще се проведе в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”-Разград от 17,30 ч.

Творбата, в която бившият лекоатлет заедно с журналиста Иван Нанков разказва за живота си, излезе от печат през септември, тогава бе представена в София, в понеделник ще е презентацията й в родния град на спортиста. Очаква се на събитието да присъстват представители на Българската федерация по лека атлетика, която заедно с Община Разград и спортните деятели Янко Братанов и Николай Николов подкрепиха издаването на книгата.

Двамата съавтори ще представят книгата, ще отговарят на въпроси на читатели и почитатели на леката атлетика, ще раздават и автографи.

В историята на българската, а и на световната лека атлетика, разградчанинът Николай Антонов остава със сериозни постижения, Той е световен шампион на 200 м. бягане в зала през 1991 г., европейски шампион на 200 м. в зала през 1992 г., многократен медалист от международни първенства и турнири, има 13 републикански рекорда на 200 м. на открито и в зала, част от постиженията му на национално ниво не са надминати и до днес. Освен с прозвището „Таланта” е известен и като „Най-бързия бял мъж на планетата”, тъй като във времето, в което се е състезавал, основни конкуренти на пистата са му били чернокожи състезатели, а често той е финиширал и преди тях. 

Освен за върховите постижения на Николай Антонов, книгата „По виража” разказва и за трудностите, които е преодолявал и с които се бори и до днес.