Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще даде брифинг на 02.12. 2022 г. (петък) в Разград заедно с областния управител Драгомир Златев. Тя ще се проведе в 14:00 ч. в Заседателната зала на Общинския съвет – ет. 11, (бул. „Бели Лом“ №37). Той ще представи възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз.

Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по ПВУ и новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП).

На приемната ще присъства още Красимир Якимов, началник на кабинета на министъра, експерти от Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към МИР, представители на местния бизнес и работодателски организации.

Напомняме, че МИР е отворило две процедури по Плана за възстановяване. Първата е „Технологична модернизация“, която приключи с над 2 500 подадени проектни предложения за над 1 млрд. лв. По втората за „ИКТ решения и киберсигурност“ с бюджет 30,6 млн. лв. се кандидатства в момента, като подадените досега проектни предложения са над 4 200. До края на годината по линия на МИР от ПВУ ще се отворят още две процедури – за „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ на стойност 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 млн. лв.